Cjenik prihvata i deponiranja glomaznog otpada

CJENIK PRIHVATA I DEPONIRANJA GLOMAZNOG OTPADA

za pravne osobe

 

              Prema odluci Općinskog vijeća Općine Baška Voda koncesiju za prikupljanje krupnog (glomaznog) otpada na području Općine Baška Voda ima komunalno poduzeće Gradina-Baška Voda d.o.o.

              Komunalno poduzeće će na zahtjev korisnika usluge (pravne osobe) koji uredno podmiruje svoje obveze prema Komunalnom poduzeću osigurati preuzimanje i / ili zbrinjavanje krupnog (glomaznog) otpada na obračunskom mjestu korisnika usluge.

Korisnik usluge dužan je na propisani način podnijeti zahtjev za odvoz glomaznog otpada na temelju kojega će mu se onda u dogovorenom terminu pružiti usluga prihvata i deponiranja istoga. Korisnik usluge dužan je osigurati neometan pristup komunalnom kamionu do udaljenosti od najviše 10 m. od mjesta na kojemu je otpad odložen.

Zahtjev za odvoz glomaznog otpada podnosi se putem pisanog obrasca koji se može preuzeti u prostorijama Komunalnog poduzeća ili skinuti sa mrežnih stranica, te je potrebno ispunjen i ovjeren obrazac donijeti u prostorije Komunalnog poduzeća ili poslati putem elektronske pošte.

Krupni (glomazni) komunalni otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i / ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

 

Krupnim (glomaznim) otpadom smatra se:

- namještaj: kauč, krevet, ormarići, stolovi, madraci, nad madrac, podnica od kreveta, ormar, komoda, ladičar, vitrina, police, stolice, klupe, barske stolice, fotelje, tabure, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade;

- dijelovi kuhinjske opreme:  kuhinjski elementi, šankovi, sudoperi i slično;

- dijelovi kupaonice: kada (plastična, fiberstaklena, metalna i sl.), slavina za vodu, ogledalo, nosač tuša, crijevo za tuš, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), i crijevo za tuš, stalak za ručnike;

- ostali glomazni otpad: tepih, laminat, linoleum, parket, ograda i vrata, vrtni namještaj, prozor, prozorski okvir, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja, rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.) dječja kolica, auto sjedalica, veće igračke, okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/ jahanje na valovima, kajak, kanu); vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj, radijatori, kante i posude većih dimenzija.

Cijena prikupljanja, prijevoza i zbrinjavanja glomaznog otpada na obračunskom mjestu određena je tipom i količinom glomaznog otpada koji se zbrinjava i iznosi:

Tip otpada

Jedinica mjere

Cijena

Glomazni (krupni) otpad

230,00 kn

Najmanja obračunska jedinica je 1 m³.

Utvrđene cijene su bez PDV-a.

Korisnik usluge može u svojoj organizaciji i o svome trošku osigurati prijevoz glomaznog otpada do reciklažnog dvorišta. U tom slučaju naplaćuje se samo zbrinjavanje otpada po slijedećem cjeniku:

Tip otpada

Jedinica mjere

Cijena

Glomazni (krupni) otpad

180,00 kn

Najmanja obračunska jedinica je 1 m³.

Utvrđene cijene su bez PDV-a.

Ovaj cjenik donesen je sukladno čl. 55 Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 68/2018), čl. 33 Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/2013, NN 73/2017) čl. 18 i 19 Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 20/2017) te Odlukom o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih sa javnom uslugom na području općine Baška Voda (Glasnik Općine Baška Voda Broj 2, 2018 g.).

Ovaj cjenik počinje se primjenjivati 01.01.2021. godine. Danom primjene ovoga cjenika prestaje važiti stari cjenik.

Informacije
Gradina - Baška Voda d.o.o.
Društvo s ograničenom odgovornošću za komunalnu djelatnost
 
OIB: 57015795940
Osobe ovlaštene za zastupanje: Vjekoslav Radić
Temeljni kapital: 520.000,00 kn
 
Kontaktirajte nas
Gradina - Baška Voda d.o.o.
Ulica Blato 12,
21320 Baška Voda,
Hrvatska
 
Tel.: +385 (0)21 620 721
Fax: +385 (0)21 678 721
 
Radno vrijeme: pon - pet 07:00 - 15:00
Pošaljite upit
Molimo unesite sva obavezna polja
Molimo unesite sva obavezna polja
Molimo unesite sva obavezna polja
Pronađite nas na karti
Image
Sva prava pridržana. Copyright © 2020. Gradina-Baška Voda d.o.o.
Designed by LC