Cjenik prihvata i deponiranja glomaznog otpada

Prema odluci Općinskog vijeća Općine Baška Voda koncesiju za prikupljanje krupnog (glomaznog) otpada na području Općine Baška Voda ima komunalno poduzeće Gradina-Baška Voda d.o.o.
 
Komunalno poduzeće dužno je na zahtjev korisnika usluge (fizičke osobe) koji uredno podmiruje svoje obveze prema Komunalnom poduzeću osigurati preuzimanje i zbrinjavanje krupnog (glomaznog) otpada na obračunskom mjestu ako se isti preuzima u okviru javne usluge bez naknade dva puta u kalendarskoj godini do ukupno 4 m³. Točne termine preuzimanja krupnog (glomaznog) otpada odrediti će Komunalno poduzeće i objaviti ih na vlastitoj mrežnoj stranici i na oglasnim pločama na području Općine Baška Voda. Korisnik usluge dužan je u za to predviđenom terminu i na propisani način podnijeti zahtjev za odvoz glomaznog otpada na temelju kojega će mu se onda pružiti usluga prihvata i deponiranja istoga. Korisnik usluge dužan je osigurati neometan pristup komunalnom kamionu do udaljenosti od najviše 10m od mjesta na kojemu je otpad odložen.
 
Korisnik usluge ima pravo bez dodatne naknade o svom trošku i u svojoj organizaciji  dovesti glomazni otpad na reciklažno dvorište bilo kada tokom kalendarske godine u okviru javne usluge do ukupne količine od 4 m³.
 
Davatelj usluge dužan je na zahtjev korisnika usluge osigurati preuzimanje glomaznog otpada i više od dva puta u kalendarskoj godini od korisnika usluge na obračunskom mjestu pri čemu je korisnik usluge dužan platiti cijenu prijevoza i / ili zbrinjavanja tog otpada kod reciklažnog dvorišta, sukladno ovome cjeniku koji je i objavljen na mrežnim stranicama davatelja usluge.

Krupni (glomazni) komunalni otpad je predmet ili tvar koju je zbog volumena i / ili mase neprikladno prikupljati u sklopu usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada.

 

Krupnim (glomaznim) otpadom smatra se:

- namještaj: kauč, krevet, ormarići, stolovi, madraci, nad madrac, podnica od kreveta, ormar, komoda, ladičar, vitrina, police, stolice, klupe, barske stolice, fotelje, tabure, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade;

- dijelovi kuhinjske opreme:  kuhinjski elementi, šankovi, sudoperi i slično;

- dijelovi kupaonice: kada (plastična, fiberstaklena, metalna i sl.), slavina za vodu, ogledalo, nosač tuša, crijevo za tuš, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), i crijevo za tuš, stalak za ručnike;

- ostali glomazni otpad: tepih, laminat, linoleum, parket, ograda i vrata, vrtni namještaj, prozor, prozorski okvir, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja, rolete, žaluzine, tende i sl., ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.) dječja kolica, auto sjedalica, veće igračke, okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.), sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/ jahanje na valovima, kajak, kanu); vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj, radijatori, kante i posude većih dimenzija.

Cijena prikupljanja, prijevoza i zbrinjavanja glomaznog otpada na obračunskom mjestu određena je tipom kamiona kojim se vrši prikupljanje i prijevoz glomaznog otpada i iznosi:

 

Tip vozila
Volumen vozila
Jed. mjera
Cijena
2 m³
Prijevoz od obračunskog mjesta do rec. dvorišta 1x
250,00 kn
4 m³ - 6 m³
400,00 kn
(klik za sliku)
23 m ³
2.500,00 kn
 
 
Korisnici usluge mogu u svojoj organizaciji i o svome trošku izvan javne usluge osigurati prijevoz glomaznog otpada do reciklažnog dvorišta. U tom slučaju naplaćuje se samo zbrinjavanje otpada po slijedećem cjeniku:

 

Tip otpada
Jedinica mjere
Cijena
Veći namještaj: madraci, kauči, fotelje…
komad
60,00 kn
Otpadno drvo
60,00 kn
Ostali otpad
150,00 kn

 

Utvrđene cijene su s PDV-om.

Ovaj cjenik donesen je sukladno čl. 55 Zakona o komunalnom gospodarstvu (NN 68/2018), čl. 33 Zakona o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/2013, NN 73/2017) čl. 18 i 19 Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom (NN 20/2017) te Odlukom o pružanju javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada i usluga povezanih sa javnom uslugom na području općine Baška Voda (Glasnik Općine Baška Voda Broj 2, 2018 g.).

Ovaj cjenik počinje se primjenjivati 01.07.2020. godine. Danom primjene ovoga cjenika prestaje važiti stari cjenik.

Informacije
Gradina - Baška Voda d.o.o.
Društvo s ograničenom odgovornošću za komunalnu djelatnost
 
OIB: 57015795940
Osobe ovlaštene za zastupanje: Vjekoslav Radić
Temeljni kapital: 520.000,00 kn
 
Kontaktirajte nas
Gradina - Baška Voda d.o.o.
Ulica Blato 12,
21320 Baška Voda,
Hrvatska
 
Tel.: +385 (0)21 620 721
Fax: +385 (0)21 678 721
 
Radno vrijeme: pon - pet 07:00 - 15:00
Pošaljite upit
Molimo unesite sva obavezna polja
Molimo unesite sva obavezna polja
Molimo unesite sva obavezna polja
Pronađite nas na karti
Image
Sva prava pridržana. Copyright © 2020. Gradina-Baška Voda d.o.o.
Designed by LC